Life’s a rollercoaster

Een bijzonder optreden van Rouw op je Dak op een bijzondere locatie (Walibi) voor een bijzondere doelgroep (De Jonge Weduwen) dankzij onze samenwerkingpartner Yarden!

Lees hier het verslag van een jonge weduwe:
“Interactief theater?”, aldus mijn oudste dochter met een vies gezicht. Het vooruitzicht op een middagje achtbanen trok haar over de streep om mee te gaan. Met een zitplaats op de tweede rij op safe gespeeld om vervolgens wel vol alle emoties binnen te laten komen en zelfs te participeren in het gesprek. Na de voorstelling zei ze nog dat ze zo blij was dat ik ons had ingeschreven. Een compliment voor vereniging Yarden en TheaterTRAXX, die deze mossel gekraakt heeft. Natuurlijk ook dankzij de openhartige input van de overige pubers. Achteraf was het ochtendprogramma nog indrukwekkender dan het middagprogramma.
Dank je wel voor dit mooie evenement!
Stichting De Jonge Weduwe ondersteunt jonge vrouwen met minderjarige kinderen na het verlies van hun levenspartner. Stichting De stichting zorgt (onder meer) voor hulp in praktische zin én voor de nodige ontspanning, ofwel rouwpauze. Zo werd zondag 23 april jl. door vereniging Yarden voor de weduwen en hun pubers (14+) een dag georganiseerd in Walibi Holland. Praten over leven en dood naar aanleiding van een voorstelling van www.theatertraxx.nl én lotgenoten ontmoeten in een attractiepark, dat werd deze dag mogelijk gemaakt voor de pubers die hun vader hebben verloren, én voor hun moeders.
Na een hartelijke ontvangst bij de open haard met koffie, thee, chocomel en allerlei lekkers werd de dag gestart met de theatervoorstelling Rouw op je dak! van TheaterTRAXX. In de voorstelling werden drie verhaallijnen verteld, die naast en door elkaar als rode draad door de voorstelling heen liepen: verkering die uitgaat, ouders die gaan scheiden en het overlijden van een vader. Op deze manier maakten de jonge acteurs van TRAXX duidelijk dat heftige gevoelens van verlies iedereen kunnen overkomen en zorgden ze voor ‘een feest’ van herkenning. Ook de manier waarop de jongeren werden betrokken in het theaterspel raakte en maakte veel los. Dit bleek wel tijdens de nabespreking waarbij de acteurs het gesprek aan gingen met de jongeren en de moeders. En niet te vergeten de herinneringsboom aan het eind met de mogelijkheid om op een vlinder een boodschap te schrijven aan je overleden vader.
Ontroerend mooi theater waar we met zijn allen enorm van onder de indruk waren. En misschien wel de belangrijkste boodschap: er is geen leidraad, geen handboek, geen fout, niet ‘één’ manier om te rouwen. Wel veel herkenning dus. En pubers die het ieder op hun eigen wijze doorstaan: rouw is een uniek en individueel proces. En wat een talent van de acteurs van TRAXX om de meest stille pubers zover te krijgen toch het gesprek aan te gaan. Hoe waardevol was het dat alle pubers uiteindelijk geen haast hadden om het attractiepark in te rennen maar toch bleven dralen om na te praten. Om vervolgens op hun gemak met lotgenoten in de richting van de rollercoasters te vertrekken.
Wat een mooie dag werd het, waarbij ook de moeders elkaar vonden en zelfs met elkaar de uitdaging aangingen om de rollercoasters van het leven te evenaren in de rollercoasters van Walibi.
Dank voor de mooie dag vereniging Yarden. En dank TheaterTRAXX voor de indrukken, de lach en traan. Ik hoop dat vele scholen jullie voorstelling opnemen in hun schoolprogramma; het zou eigenlijk verplicht moet worden!
Dank vereniging Yarden voor het meer dan verzorgde programma en het mogelijk maken van een zeer welkome rouwpauze en ontspannen manier van lotgenotencontact, óók voor die ‘lastige’ pubers. Ik kan het niet beter verwoorden dan Petra van Rij van de Stichting De Jonge Weduwe: “Thanks a million Yarden, voor deze indrukwekkende dag, we mochten een ware rollercoaster meemaken – story of our lives”.
Een jonge weduwe

Nog meer reacties van jonge weduwen:
Wat was het een mooie dag met Stichting De Jonge Weduwe in Walibi Biddinghuizen! Ontroerend theater en daarna keihard in de achtbanen… de emoties eruit schreeuwen (of in mijn geval, piepen). Ernstig van het padje af na het Gravity.
Geweld. Maar kei-trots dat ik erin gegaan ben.
Geweldig geregeld! Dank voor een mooie bijeenkomst.
Fantastische dag! Roller-coaster van emoties in de ochtend en daarna gillend naar beneden storten met Lotties! Wat een kick. Dank vereniging Yarden, TheaterTRAXX en Stichting De Jonge Weduwe voor deze mooie dag voor onze pubers!

Geweldige dag die hier nog na resoneert.
Wij kijken terug op een hele mooie fijne dag…. Dank aan alle mensen die hieraan bijgedragen hebben. Voor ons een onvergetelijke ervaring.