Pers


Trailer 8 jaar TRAXX

Trailer van Traxx afscheid van Catrien van der MolenOp 13 juli 2013? nam Catrien van der Molen afscheid van Traxx en maakte hiervoor een film. De trailer van de film is te bekijken via onderstaande link: Trailer van Traxx bij het afscheid van Catrien
Dank allemaal voor 8 geweldig mooie, bijzondere, leerzame jaren! Liefs, Catrien. Volledige Film TRAXX afscheid Catrien van der MolenDe volledige film kun je bekijken via: Volledige Film

Over Kapot van jou

‘Kapot van Jou!’: theater met boodschap 24 februari 2010

Drachten – In de Lawei in Drachten is vorige week dinsdag de voorstelling ‘Kapot van Jou!’ in première gegaan. Meer dan 150 professionals uit onder andere onderwijs, jongerenwerk en van gemeenten en provincie kregen een herkenbaar inkijkje in de leef- en denkwereld van jongeren.

Veilig Verkeer Nederland maakte deze voorstelling voor het voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs met theater TRAXX uit Groningen. Regisseuse Ailina Boeree zette met de ervaren acteurs Lennart Eikenhout, Rico de Wit en Roos de Vries een pakkende voorstelling.

Theater TRAXX speelt in De Lawei Drachten Kapot van Jou!
De jonge acteurs lieten op dynamische en aansprekende manier zien hoe een gezellige avond uit kan lopen in een dramatische ontknoping.
Jongeren vormen voor Veilig Verkeer Nederland een belangrijke doelgroep. ln het verkeer zijn jongeren oververtegenwoordigd in slachtofferstatistieken. Onder invloed van anderen, overmoed, onervarenheid, alcohol, drugs en opspelende hormonen worden risico’s genomen die in het verkeer vaak voor (ernstige) ongevallen zorgen. De gedachte dat het hen niet overkomt, dat ze bijna onsterfelijk zijn, is in schril contrast met het feit dat in de leeftijdscategorie twaalf tot en met vijftien jaar het verkeer doodsoorzaak nummer één is.

ln de theatervoorstelling Kapot van jou! komt het allemaal aan de orde. Wat gebeurt er als jongeren onder druk van anderen of elkaar hun eigen grenzen overgaan? En wat betekent dat voor de toekomst? De voorstelling laat jongeren nadenken over risicovol gedrag en over alternatieven.

Ook het volwassen Publiek werd bij de voorstelling betrokken. Hierbij tekenden de dilemma’s zich duidelijk af. Moeten volwassenen hun kinderen verbieden (teveel) te drinken? Of hebben ouders die invloed niet meer? Helpt verbieden als de jongeren buitenshuis toch doen wat ze zelf willen? De conclusie was dat het belangrijk is met de jongeren in gesprek te blijven. Maar de verantwoordelijkheid ligt ook bij de jongeren zelf.

Het publiek was onder de indruk van de voorstelling. Er waren reacties als ‘herkenbaar’, ‘heftig’, ‘raak’,’confronterend’ en’ realistisch’ te horen.

TRAXX in crematorium

Theatergroep TRAXX speelt in Yarden  crematorium