Kapot van jou

Posted on nov 25, 2013 |


Kapot van jou

Over sociale- en verkeersveiligheid: keuzes maken, grenzen stellen, verantwoording nemen

Roy, Arwin en Mikkie. Drie vrienden. Gewone jongeren. Met gewone toekomstdromen. Ze beslissen graag over hun eigen leven. Eén foute beslissing echter kan fataal uitpakken…

12828357_1032788786782454_7184660478729524951_o

Kapot van jou is flitsend en interactief theater met een dramatisch einde: één van de vrienden overlijdt aan een verkeersongeval. TRAXX laat zien hoe je met dit verlies om kan gaan én hoe je onveilig gedrag tegen kan gaan.

ROF 2018

Veilig Verkeer Nederland heeft TRAXX gevraagd deze voorstelling te maken, want helaas zijn verkeersongevallen nog steeds doodsoorzaak nummer 1 onder jongeren.Ze weten best hoe ze zich horen te gedragen in het verkeer, maar waarom gaat het dan toch nog vaak mis? Welke keuzes maken jongeren onder invloed van anderen, overmoed, onervarenheid, alcohol, drugs, hormonen? Welke rol speelt groepsdruk?En ben je alleen verantwoordelijk voor jezelf, of ook voor een ander? Juist op deze leeftijd is het van het grootste belang deze moeilijkheden bespreekbaar te maken.

Reacties op Kapot van jou

Poster van Theatergroep TRAXX van de voorstelling 'Kapot van Jou!'.

Docent Roland Holst, in Hilversum: “De acteurs weten de leerlingen vanaf het begin te ‘pakken’. De enorme energie van de acteurs, de taal van de leerlingen die ze spreken en de herkenbaarheid van het onderwerp zorgt ervoor dat de leerlingen van het begin tot het einde geboeid zijn. Daarnaast spelen de acteurs niet op een podium, maar tussen de leerlingen in, waardoor de leerlingen nog meer het gevoel hebben onderdeel te zijn. Dat het voor een kleine groep gespeeld wordt is ook een kracht van het stuk”

Wethouder Ron v.d. Leck, in Drachten: “Ik was van jullie voorstelling erg onder de indruk. Met minimale middelen hebben jullie de gevolgen van drankmisbruik erg sterk neergezet en op een zodanige wijze dat de boodschap naar mijn mening zeer goed doordrong bij de aanwezige leerlingen. Maar zeker ook het vervolg waarbij jullie om ervaringen bij de leerlingen vroegen maakte bij mij en de leerlingen veel los en ik ben ervan overtuigd dat jullie voorstelling bijdraagt aan een beter besef van de gevolgen van drankgebruik, maar het leerde de leerlingen ook om meer open met elkaar om te gaan en daardoor mekaar meer te gaan respecteren! Wat mij betreft doorgaan want elk slachtoffer van drank is er een teveel!”

Meteen een voorstelling boeken?

Mail dan via het contactformulier of bel naar 06 37229135.

Speeldata

Speellijst

Blijf in beweging

Ben je net naar een voorstelling geweest en heb je het gevoel dat je er nog iets meer mee moet doen? Kijk dan eens bij deze interessante links: www.vvn.nl Informatie en test gebruik alcohol en drugs

https://www.alcoholinfo.nl/ Hier lees je over de effecten van alcohol en tips voor het om gaan met een (overmatige) drinker in je omgeving

https://www.infovoorjou.nl/roken-drank-drugs/alcohol/alcohol-in-het-verkeer

www.jongehelden.nl Ben je tijdens het nagesprek aan het denken gezet over je gevoel? Of herkende je dat je niet goed weet hoe je daarmee moet omgaan?

www.teamalert.nl Je mening laten horen over jongeren in het verkeer? Informatie over jongeren en verkeer