Rouw op je dak!

Over rouwverwerking: hoe uit je het verdriet van verkering dat uitgaat tot het overlijden van een dierbare?

Plotseling is je vader dood of ineens maakt je vriendin het uit… komt dat even rouw op je dak… Het overkomt Nick en Kevin en hierover hebben ze veel verdriet. Ergens begrijpen Nick en Kevin niet wat er met ze gebeurt, ze worstelen met tegenstrijdige gevoelens, vinden geen steun bij volwassenen en kunnen elkaar niet bereiken. Hun vriendschap komt onder druk te staan.
De voorstelling Rouw op je dak! geeft een mogelijkheid om het taboe rondom rouw te doorbreken en het onderwerp bespreekbaar te maken.


In de voorstelling lopen drie verhalen over rouwverwerking parallel aan elkaar: een verkering die uitgaat, ouders die gaan scheiden en een vader die plotseling overlijdt. Zo maakt TRAXX duidelijk dat heftige gevoelens van verlies iedereen kan overkomen en daardoor ontstaat er meer herkenning bij elkaar.

Na de voorstelling van 45 minuten volgt er een nabespreking van eveneens 45 minuten. Tijdens deze nabespreking is er ruimte voor de jongeren om hun ervaringen en emoties met elkaar te delen. Bij rouw is het van groot belang om een manier van uiten te vinden zodat je met je verdriet om kan gaan en het kan verwerken. Vind je geen manier om ermee om te gaan, dan kan dat tot agressie en isolatie leiden. Deze agressie leidt steeds vaker tot geweld op scholen.

Meteen een voorstelling boeken?

Mail dan via het contactformulier of bel naar 06 37229135.

Reacties op Rouw op je dak!

Poster van Theatergroep TRAXX van de voorstelling 'Rouw op je dak'.

Simone, leerling Geert Groote School, Amsterdam
“Ik vond het toneelstuk heel mooi en ontroerend. De overstap van gelukkige beste vrienden naar kennissen was herkenbaar en droevig om te zien. Maar ook wel realistisch en mooi. Het toneelstuk was heel grappig en ging met een snelle switch al naar somber. En dat is normaal, want zo werkt het leven. En zo was het lachen en huilen. Eerlijk gezegd hou ik niet zo van toneelstukken. Maar deze vond ik echt leuk. Daarover mijn complimenten. Het was gewoon heel interessant en leuk.”

Anoniem, leerling Geert Groote School, Amsterdam
“Het toneelstuk was heel mooi. Je werd er, omdat je er letterlijk midden in zat, heel erg meegetrokken. Thank You.”