Trainingen

Trainingen: Dit ben ik ook!

Dit ben ik ook! bevat 4 (preventieve) trainingen over sociale veiligheid voor klassen en docenten

Trainingen: Dit ben ik ookWat voor verhaal zit er achter iemands gedrag en wat is jouw rol daarin? Waarom monden verschillen soms uit in (voor)oordelen? Lijken we misschien meer op elkaar dan we denken? We zien immers in eerste instantie alleen maar wat iemand wil laten zien en dat is vaak slechts het topje van de ijsberg.

Dit ben ik ook! is een pakket van 4 (preventieve) trainingen over sociale veiligheid voor klassen en docenten. Elke training duurt een dagdeel (vier uur) en wordt gegeven in goed overleg met een vertrouwenspersoon of mentor. Doordat er in niet één maar vier keer een training wordt gegeven, wordt de kracht van herhaling ingezet!

Op een sociaal veilige manier nemen we klassen mee om samen onder het topje van die ijsberg te duiken op zoek naar wat we niet zien bij elkaar. De trainingen zijn te volgen, al dan niet in combinatie met een één van de voorstellingen.

Training in combinatie met een voorstelling? Omdat de voorstellingen vaak veel emotie losmaken, kan de training dienen als nazorg.

De 4 onderdelen van de training Dit ben ik ook!

1. De ontmoeting

De klas krijgt door deze training een andere kijk op zijn/haar klasgenoten vanuit de theorie van de ijsberg (we weten lang niet alles van elkaar en hoe meer je van elkaar weet, hoe makkelijker het wordt om elkaar te begrijpen). Dit kan een vruchtbare en respectvolle bodem geven in een klas/groep voor de rest van het jaar.

2. Klassenwerk en rollen

De klas/groep maakt kennis met groepsrollen en wat voor impact deze rollen kunnen hebben via interactieve en speelse werkvormen. Docenten/mentoren kunnen casussen aanleveren waar de groep op dat moment mee zit.

3. Empowerment

Groepsmontage voorstelling op een zelf gekozen thema, waarbij de klas/groep afsluit met een presentatie voor ouders/familie.

4. Voorstelling

De klas/groep ziet eerst een voorstelling over rouw of depressie. Hierna volgt het nagesprek.

Docententraining

Interesse in een Docententraining? Dat kan ook bij TRAXX!
Vind antwoorden op vragen als:

  • In contact zijn met jezelf en je team, kan dat bij hectiek?
  • Hoe kun je als docent bijdragen aan veiligheid en inspiratie in de klas?