TRAXX vlinders ook 10 jaar

Tien jaar vlinders, vuur en voorstellingen!

Wist je dat Theater TRAXX 10 jaar geleden met één voorstelling is begonnen? Dat was Rouw op je dak! De behoefte om te kunnen praten over rouw, maar ook over ander verlies voelden we zo sterk onder elkaar én onder jongeren, dat dit reden genoeg was om de voorstelling te maken. En wanneer je eenmaal start, volgt er meer op je pad, gebeurt er van alles, hoor en zie je meer. Ook meer taboes. Hierdoor kregen we dus nog meer zin in het creëren van nog meer openheid over nog meer onderwerpen!
Inmiddels zijn ook de voorstellingen Weer-zin en Kapot van jou niet meer weg te denken en hebben we verschillende trainingen ontwikkeld. Toch blijven we heel zuinig op onze ‘oude’ voorstelling.
Net zo zuinig zijn we ook op onze oude, welbekende traditie van vlinders: na elke voorstelling en nagesprek van Rouw op je dak! mogen leerlingen een tekst op een papieren vlinder zetten. Wat ze ook maar willen schrijven, alles mag erop. En voor wie het wil, blijft de tekst geheim in een dichtgevouwen vlinder.
Zoals na elk schooljaar, zullen we ook a.s. vrijdag met de viering van het tienjarig bestaan, de vlinders met wensen, herinnering , etc., letterlijk in rook laten opgaan, zodat de woorden symbolisch verder zullen vliegen en verspreiden.

Hieronder zie je één van onze eerste vuren, de traditie van onze geluksarmbandjes én een foto van de opening 10 jaar geleden!

Tradities, kampvuur

Tradities, armbandjes

Opening kantoor 10 jaar geleden